FAQ

Veelgestelde vragen

Het is altijd mogelijk om van tevoren een afspraak te maken om te ervaren of ik de juiste persoon ben om de familie te begeleiden. Juist in de periode voorafgaand aan een afscheid is het belangrijk om een klik te ervaren en vrij te zijn in wie je als uitvaartprofessional kiest.

Ja, Ik begeleid het hele traject persoonlijk, van begin tot eind inclusief drukwerk en spreken bij een uitvaart. Waar nodig zal ik mijn vertrouwde netwerk raadplegen en inschakelen als het gaat om bijvoorbeeld: Specialistische verzorging, vervoer, bloemen, foto’s, catering, assistentie en locaties voor de uitvaart.

Gemiddeld besteed ik zo’n 30 tot 40 uur aan een uitvaart. Waarbij mijn streven is om dat bij één familie tegelijk uit te voeren. Dagelijks contact is voor mij een normale zaak en ook na de uitvaart hebben we nog een moment waarop we met elkaar terugkijken naar de periode van het afscheid.

Een nota van een uitvaart is opgebouwd uit de volgende (basis) elementen:

Het aannametarief van mij als uitvaartbegeleider, kosten t.b.v. de laatste verzorging, opbaring thuis of in een 24-uurs rouwkamer elders, de kist of andersoortig omhulling, vervoer van de overledene, de crematieplechtigheid of begrafenis, condoleance met consumpties in welke vorm dan ook, het rouwdrukwerk, bloemen en evt. advertenties in een krant.

Ja, u kunt met iedere verzekering bij mij terecht. De zogenoemde kapitaalpolissen keren, een van tevoren vastgesteld bedrag, aan u uit. De naturapolissen, komen in veel mindere mate voor. U bent niet verplicht te kiezen voor de uitvaartonderneming die de verzekeringsmaatschappij aanwijst of dezelfde naam draagt. In contact met de verzekeringsmaatschappij hoort u welk bedrag zij uit zullen keren.

In mijn netwerk beschik ik over een verzekeringsexpert die voor u kan informeren naar de waarde en voorwaarden van uw huidige uitvaartverzekering.

Binnen 24 uur na het eerste contact kan ik u een helder inzicht geven van de te verwachten kosten van de uitvaart. Uitganspunt is ook afhankelijk van het budget wat u beschikbaar heeft. Iedere uitvaart is maatwerk en de prijs is compleet afhankelijk van de wensen en of het een crematie of begrafenis wordt.