Specialisme in baby’s

Linda van Alfen Uitvaartbegeleiding

Linda van Alfen Uitvaartbegeleiding gespecialiseerd in het bijstaan van ouders bij overlijden voor, tijdens of kort na de geboorte van hun kindje. Als ouders hun baby verliezen, is dat een droom die uiteen spat.

Terug kunnen kijken op een mooi liefdevol afscheid van je kindje, biedt veel troost. Ik begeleid, adviseer, draag ideeën aan en denk met de ouders mee. Iedere uitvaart is anders, maar aandacht is er altijd vanuit het hart.

De Watermethode

In mijn vak is het van belang om mee te gaan in nieuwe ontwikkelingen. Zo ben ik volledig bekend met “De Watermethode”. Een vroegtijdige zwangerschapsafbreking of spontane abortus is voor de ouders een heftig afscheid van hun droom. Goed afscheid nemen is hier essentieel in en de watermethode kan hierbij helpen.

Deze methode zorgt ervoor dat het kindje zo klein als het ook is nog heel mooi en toonbaar is in een zo natuurlijk mogelijk omgeving. Meer informatie is te vinden op www.watermethode.nl.

Afscheid van je baby

Niets kan je voorbereiden op het verlies van je (ongeboren) baby. Hoe ga je om met dit verlies? Nadenken over de manier waarop je afscheid neemt van jouw kindje is zo moeilijk. Opeens val je van een roze wolk in een diep zwart gat.

Hoe neem je afscheid?

Als je je kindje bekijkt en vasthoudt, wordt de gebeurtenis opeens heel concreet. Voor het verweven van dit verlies in je verdere leven is het heel belangrijk om veel herinneringen te hebben aan je kindje. Een aantal dagen jouw kindje thuis hebben en het aan andere familie-leden en vrienden te laten zien kan helpen. Het delen van herinneringen is fijn ook om het later weer bespreekbaar te maken.

img_2240open-1

Als uitvaartbegeleidster heb ik ruime ervaring met jonge gezinnen waar onverhoopt een baby vlak voor, tijdens of na de geboorte is overleden. De rust, aandacht en tijd, maar ook zeker mijn ervaring kan voor de ouders helpen om deze tijd bewust te beleven en er met elkaar een heel warm en liefdevol afscheid van te maken.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Heb je hulp nodig na overlijden?