Out of the kist denken

6 juni 2024

Afgelopen maand verschillende families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare. Wat een variatie en creativiteit kwam er voorbij. Zo fijn om hierin juist te stimuleren om van de geijkte paden af te stappen. Een paar voorbeelden van hoe het o.a. klein ook mooi kan zijn:

Een laatste zonnige zomerdag met een afscheid in meneer zijn eigen tuin. We luisteren naar lieve woorden en favoriete muziek. Daarna hebben we meneer in de gele camper van zoonlief naar het crematorium gebracht.

Een avondbijeenkomst met een kaarsenritueel en het delen van herinneringen over hun tante in klein gezelschap.

Een zalige informele lunch op een mooie locatie met alle genodigden nadat we mevrouw hadden begraven en hadden toegedekt met haar lievelingsbloemen.

Een condoleance in het prachtige huis van meneer, waar hij het middelpunt is in zijn eigen voorkamer. Een zaterdagmiddag vol met lekkere hapjes en drankjes waar vrienden en familie elkaar treffen en afscheid nemen.

Creativiteit zit hem niet in geld.
Smaak maak je met lekkers van goede leveranciers. En juist dat wat past bij de overledene en de familie. Vervolgens is dit weer herkenbaar voor de gasten.
Gasten die zich aangenaam verbazen en uitspreken dat het zo fijn is om te zien dat het ook anders dan anders kan.

Ik hou van mijn vak en zoek iedere keer weer de uitdaging in maatwerk en neem nooit genoegen op voorhand met een standaard programma.

Mei 2022

MEER
BLOGS

Oma spaarde magneetjes van over de hele wereld. Iedereen wist dit en nam speciaal voor haar een magneetje mee van de vakantiebestemming.Wat doe je dan…

juni 2024

Bloemen bij een afscheid. Vaasjes boven op de uitvaartkist en iedereen mocht bij de laatste groet een vaasje pakken en meenemen naar huis. Wat een…

juni 2024
Chat openen
Kan ik je helpen?
Heb je hulp nodig na overlijden?